Ikan yang best utk masak ni... Ikan siakap putih, Jenahak, Tombok
Ikan Tiga Rasa
Bahan-bahan
1 ekor ikan siakap / kerapu sedikit bawang putih (ditumbuk)
1 inci halia
2 biji tomato (agak masak)
6 biji cili merah
10 biji cili padi
2 sudu sos tiram
2 sudu sos cili
1 sudu sos tomato
sedikit gula, garam bhn utk dikisar
Nenas yg dihiris..
Cara memasak:
Goreng ikan (spt biasa) garing / separuh garing (terpulang).
Toskan minyak.Ketepikan.
Tumis bawang putih (naik bau) + bhn kisar
Masukkan semua sos tadi, gula, garam dan sedikit air
masukan nenas
Tuang atas ikan
lepastu makan lah....masa hidang kena letak semua kuahnya kat atas ikan...
Wednesday, February 14, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment